Hoe een standenbouwer voor z'n klant de rode loper uitrolt in Cannes

14 July 2020

COM2COM is actief in heel Europa en zelfs daarbuiten. Een belangrijke speler in de internationale eventmarkt is Absolute Blue, met hoofdzetel in Luxemburg. Absolute Blue wijdde zich in 2019 nog aan de merkactivatie van MasterCard op het filmfestival van Cannes. En om dat tot een absoluut veelkleurig succes te maken, nam MasterCard COM2COM onder de arm voor destandontwikkeling en –bouw, de permanentie en nazorg.

Operationeel directeur van Absolute Blue, Patrick Nassogne, steekt z’n enthousiasme niet onder stoelen, banken of standen.

Wat doet Absolute Blue en hoe faciliteert COM2COM dit?

“Absolute Blue creëert merkactivatie en organiseert ervaringsgerichte marketing-events. We helpen onze klanten om hun doelgroepen te laten interageren met hun merk, product of dienst op een zeer zintuiglijke manier. Dat is de sterkste manier om je boodschap over te brengen. Het doel is altijd het imago van onze klanten te versterken en hun verkoopscijfer aan te zwengelen. Opdrachtgevers als Roland Garros, UEFA Champion League of het Kunstenfestival van Venetië kiezen voor ons omwille van onze creativiteit, effectiviteit en tijdige oplevering.  

Om dat te bewerkstelligen hebben we betrouwbare en onafhankelijke partners nodig. Onze concullega’s hebben de gewoonte dat hele proces, van strategie tot fysieke oplevering in eigen beheer te houden. Maar onze visie is dat je dan de focus op de strategie achter merkactivatie verliest. Wij zijn van oordeel dat wij goed zijn in het uitdenken en bewaken van die strategie, maar dat de uitwerking ervan beter in handen van een extern expert komt te liggen. 

We werkten al met vele Europese toeleveranciers samen, maar na jaren ervaring blijkt COM2COM keer op keer meer dan onze noden te vervullen:  COM2COM/dit bedrijf/deze partner is geheel onafhankelijk & discreet, komt steevast met geweldige bouwconcepten én levert altijd ruim op voorhand op, zonder dat wij aan de mouw worden getrokken voor nodeloze kwaliteitscontrole…Dat is zéér helpend om ‘the extra mile’ te gaan voor onze klant.”

Hoe kwam je in contact met COM2COM?

Ik kende persoonlijk een partner van COM2COM, Pitchoun. Ik ontmoette dit bedrijf op een event dat we organiseerden in Afrika.

Waarom verkies je COM2COM boven z’n concullega’s?

In eerste instantie benaderde COM2COM óns. En ik wou ze wel eens een kans geven voor een opdracht. COM2COM greep deze meteen met beide handen. Mijn eerste ervaring met deze firma/deze onderneming was meteen een succes, en aan die hoge standaard blijft deze partner doorheen de jaren beantwoorden. 

Wat zijn de belangrijkste vereisten die jullie als marketingagentschap stellen aan jullie ‘standenbouwer’, wanneer je werkt voor een reus als MasterCard?

MasterCard is een zeer veeleisende klant. Nadat we de strategie hebben scherpgesteld, wil MasterCard zich eigenlijk vooral op zijn corebusiness richten, en rekent het op de autonomie van iedereen in de keten van productie & event. MasterCard wil, no matter what, dat hun ‘stand’ (wat ik een te minimaliserend woord vind voor de architecturale constructies waarmee dit bedrijf zich uiteindelijk op die events toont) een dag voor aanvang van het event compleet operationeel is. En daarom kunnen we met COM2COM op onze beide oren slapen: wat er ook gebeurt, COM2COM lost het op, deze partneris goed georganiseerd en het resultaat staat er op het gevraagde moment

Wat verraste jou op een positieve wijze in de samenwerking met COM2COM?

Bovenop de adelbrieven die ik hierboven al neerlegde, kan ik ook blindelings vertrouwen op de kostenbeheersing. Ik heb zelf een beetje een hekel aan kostenmanagement. Maar in samenwerking met COM2COM hoef ik me daar hoegenaamd geen zorgen over te maken. De prijs is de prijs, en alles kan aangetoond of gerechtvaardigd worden. Deze firma is niet de goedkoopste, maar wél heel betrouwbaar. En daar staat of valt voor mij alles mee. 

Kan je een voorbeeld geven van waar COM2COM jullie en jullie klanten ‘ontzorgt’?

Goh, COM2COM ontzorgt eigenlijk permanent. Ik moet nooit tussenkomen in ontwikkelings- en nooit productiekwesties. En dit is een belangrijke en zeer geapprecieerde kwaliteit die ik bij geen enkele andere partner al terugvond. Deze partner is héél toegewijd om het gevraagde resultaat neer te zetten. En ik heb al héél veel tijd gewonnen door hun zelfstandige manier van werken, waarbij er niet oeverloos overlegd moet worden. 

Even wegdromen naar de mogelijkheden voor jou of jouw klant door te kiezen voor COM2COM? Reis even mee naar het festival van Cannes!

Wat houdt je nog tegen om met COM2COM de zeven wereldzeeën in te gaan? Contacteer ons nu voor jouw succesvolle beurs- of eventdeelname!

MasterCard client story
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief! Ontvang de nieuwste trends uit de beurswereld en een blik op inspirerende standen van COM2COM in je mailbox.